Hulp bij de afwikkeling van een nalatenschap.

Enzo executeur

Executeur afwikkeling nalatenschap

Een executeur is verantwoordelijk voor de afwikkeling van de erfenis. Deze persoon wordt aangewezen in een testament. Dit kan een erfgenaam zijn, maar ook een vriend, vriendin of een professional zoals ik. De rol van de executeur staat beschreven in het testament en die kan verschillen. 

Wat een executeur doet

In eerste instantie zal deze persoon vaak de uitvaart regelen. Daarna moeten alle schulden worden afbetaald en moet er in kaart worden gebracht wat er verdeeld moet worden en op welke manier. Om dit goed te doen, wordt zowel het testament als het erfrecht gebruikt. Ook moet er een aangifte van de erfbelasting worden gedaan voor alle erfgenamen. Na de afwikkeling en afronding komt er een verantwoording van de executeur aan de erfgenamen.

Voordelen op een rij 

  • financieel deskundige bijstand
  • betrokken begeleiding en advies
  • onafhankelijke deskundige, geen onderling gedoe

Kies voor begeleiding in jouw rol van executeur

Je kunt mij inschakelen voor deze zaken, voor advies en voor de uitvoering. Ik help je verder en begeleid je graag. Vaak word ik gevraagd om een specifiek stuk af te handelen, zoals de aangifte van de erfbelasting. 

Veel meer dan afhandelen en afsluiten

De afwikkeling van een nalatenschap is veel meer dan alleen zaken afhandelen en afsluiten. Het is een proces waar je samen met de erfgenamen ingaat. Door rouw, verdriet en onwetendheid is er vaak weerstand of wantrouwen tegen een executeur. De ervaring leert dat het belangrijk is dat ik uitleg wat ik doe, wanneer, waarom en hoe. Openheid van zaken zorgt voor een goede verstandhouding. Zo kan ik de familie en naasten ontlasten en ontzorgen. Als onafhankelijke professional die regelt en ondersteunt. 

Werkwijze in vogelvlucht

  • we maken een afspraak bij je thuis, deze afspraak is vrijblijvend en kosteloos
  • samen bespreken we de situatie en alle vragen
  • hierna krijg je direct een prijsopgave en jij bepaalt of je verder gaat en hoe

Ik sta voor je klaar, kennismaken kost niets!

Maak nu een afspraak, dan kom ik kosteloos bij je langs. In ongeveer anderhalf uur bespreken we jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarna stuur ik een prijsopgave. Dat is een totaalprijs, inclusief notaris, aktes en advies. Dus nooit verrassingen of extra kosten achteraf.