Gebruik alle voordelen en voorkom ellende.

Enzo Samenlevingscontract

Samenlevingscontract

Jullie gaan samenwonen. Wat leuk! Hier hoef je officieel niets voor te regelen. Maar dat is wel slim. In de wet is niets geregeld voor samenwoners. Dus om alles goed op orde te hebben is het verstandig om afspraken te maken en die vast te leggen. Dat kan met een samenlevingscontract. Dit levert voordelen op en voorkomt veel gedoe en ellende bij overlijden of als je ooit uit elkaar gaat.

 

Voordelen van een samenlevingscontract

  • bespaart belasting, kostbare tijd en geregel
  • duidelijk vastgelegde afspraken voorkomen ellende
  • beschermt en geeft houvast en duidelijkheid

Samen de toekomst goed beginnen

Een samenlevingscontract geeft dus ook erkenning van je relatie door de overheid. Denk aan de belastingdienst en een pensioenfonds. Zo betaal je minder belasting en krijg je een partnerpensioen als jouw partner overlijdt. Het slimst is om een samenlevingscontract te combineren met een testament. Dan kun je jouw partner aanwijzen als erfgenaam en heb je recht op het koophuis en de inboedel bij overlijden. Zonder samenlevingscontract en testament erft de familie van jouw overleden partner en niet jijzelf. Zo kan het gebeuren dat je partner op straat komt te staan. Bij overlijden betaal je ook minder erfbelasting als je tenminste 6 maanden samenwoont met een notarieel samenlevingscontract. 

Goed geregeld, ook als je uit elkaar gaat

Uit elkaar gaan is niet leuk en gaat vaak samen met ruzie. Dan is het fijn om duidelijke afspraken op papier te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het eigen geld dat je in de woning hebt zitten. Hou zelf samen de regie, je kunt hierin ook een omgangsregeling opnemen voor de kinderen. Zo geeft een samenlevingscontract zekerheid en het voorkomt dat je naar de rechtbank moet en een rechter zich erover moet buigen.

Snel, betaalbaar en goed geregeld

Belangrijk is om vast te leggen wie wat gaat betalen en hoeveel. Of wat er gebeurt als één van jullie minder gaat werken als er kinderen komen. Samenwonen betekent niet dat je alles hoeft te delen. Sterker nog jullie kiezen zelf wat privé blijft en wat van jullie samen is. Zo kan het helemaal worden afgestemd op jullie wensen en persoonlijke situatie.

Een afspraak is zo gemaakt

Ik help je graag aan een passend en persoonlijk samenlevingscontract. Zodat je straks alles goed en op maat geregeld hebt en dat regelen we gewoon bij je thuis. 

 

Ik sta voor je klaar, kennismaken kost niets!

Maak nu een afspraak, dan kom ik kosteloos bij je langs. In ongeveer anderhalf uur bespreken we jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarna stuur ik een prijsopgave. Dat is een totaalprijs, inclusief notaris, aktes en advies. Dus nooit verrassingen of extra kosten achteraf.